2013. október 7., hétfő

Jennifer Armentrout: Obszidián (luxen 1.)


Jennifer Armentrout: Obszidián

-(luxen 1.)-

 

1, Fülszöveg: Az újrakezdés szívás.
Amikor - éppen az utolsó középiskolai évem előtt - Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.

Aztán a srác megszólalt.

Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt - akkor valami történt. Valami váratlan.

A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.

Mármint ha nem ölöm meg addig én magam...



2, Saját vélemény:
Hát nem is tudom hogy hol kezdjem, igazából nem tudom hogy hogyan kezdjek neki de megpróbálom. :) Ez a könyv egyszerűen hihetetlen. Most nem fogok regényméretű ajánlót írni mert az egész spoiler lenne így csak leírom az elejét és a rövid tartalmát. A regény  azzal kezdődik hogy Katy és és az anyukája Floridából, Nyugat- Virginiába költözik. Az édesanyja bátorítja Katyt hogy ismerkedjen meg a szomszédaikkal, akik Katyvel egykorúak. A lány át is megy, hogy egy ártatlan kérdés ürügyén megismerkedhessen velük. Ám a szomszédban nem azt kapja amire számít. Egy hihetetlenül jóképű, és magas fiúval találja szembe magát. Aztán megszólal, és kiderül, hogy  hihetetlenül arrogáns, bunkó és tapló a srác. Én most meg is állnék egy pillanatra. Daemon.... hát mit is mondjak róla, elképesztő, egyszerűen hihetetlen a csávó. Olyan szinten bunkó a modora, hogy olyan már nem is létezik. Közte és Katy között az volt az elsődleges konfliktus hogy Daemon nem akarta hogy a testvére, Dee Katyvel barátkozzon. Daemon igazából nem teljesen ilyen mert vannak a könyvben kifejezetten kedves és már szinte őszinte pillanatai, de ő nem igazán az a tipikus YA fiú karakter. A másik ami kifejezetten tetszett vele kapcsolatban hogy ő egyáltalán nem változott meg a könyv alatt, ő végig ugyanaz maradt, maximum egy kicsit nyíltabb és kedvesebb lett Katyvel. Én a könyv nagy részében szinte kifeküdtem a nevetéstől annyira vicces volt.( Ami számomra még hatalmas plusz hogy zöld szeme van.. *-*.. imádom). Persze a könyv a két szereplő folytonos veszekedése miatt kifejezetten vicces, és ez a párbeszédekben is érződik. Mondjuk már néha Daemon már olyan szinten tapló volt, hogy nekem is kedvem lett volna felrúgni :D.Ezeket leszámítva Daemon az egyik kedvenc karakteremmé vált. Aztán van nekünk egy Katynk is. Először is elmondom már így az elején, hogy nagyon szerettem őt. Katy egy nagyon erős  karaktere volt a könyvnek. Csípős nyelve van, magabiztos és ami a legfontosabb hogy nem dől be Daemon kifejezetten nyomuló stílusának. És persze könyves blogger is ami egy nagyon nagy plusz pont. :). Dee, Daemon ikertestvére és 100-szor kedvesebb Katyvel, mint a bátyja. Dee igazából csak egy igazi barátnőt szeretne és ezt meg is találja Katyben, de a barátságukat nagyban akadályozza Daemon. Dee ennek ellenére kiáll a kapcsolat mellett és nem hagyja annyiban. Dee karaktere kifejezetten jó és szerethető volt. A történet többi részét nem igazán akarom elmondani, olvassátok el mert ez egy vicces és nagyon jó olvasmány. Abban biztosak lehettek hogy Katy és Daemon között izzik majd a levegő és izgalmas dolgok lesznek még benne.


3, összesítés: 
Ez a könyv nagyon vicces, szerethető és nekem az egyik kedvenc könyvemmé vált. :) ÉÉÉÉssss Team Daemon :) 
- pontozás: *****- öt csillag
- kedvenc karakter: Daemon és Katy
- kedvenc rész : a hintaágyas jelenet
- ami nem tetszett: nem volt

4, kedvenc idézeteim: 
„– Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna. 
– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem? 
– Nos, remekül csinálod.”

,, Szép arc.fantasztikus test. rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága"

5, Újdonság: November végén jön a második rész, az ónix!! :)


Forrás:
A kép forrása a Google.hu.
A fülszöveg forrása a Libri.hu.
Az idézetek:
1.Jennifer l. Armentrout: Obszidián ( luxen 1.): (215. oldal) 
2, Jennifer l. Armentrout: Obszidián ( luxen 1.): ( 33. oldal)
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásod moderálás után jelenik meg!

 

Könyvek Könyvmolyoknak Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template