2013. október 25., péntek

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Becca Fitzpatrick:

Csitt, csitt

 

1,Fülszöveg: 
EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

2, Saját vélemény: Őszintén elmondom, hogy ezt a könyvet a blog miatt másodjára olvastam el, és éppen egy pár napja fejeztem be. Első olvasásra egyáltalán nem fogott meg, inkább csak úgy az "elment egynek" kategóriába tartozott. De így második olvasásra már jobban tetszett, most sem volt világmegváltó élményem tőle, de jó volt. Oké, kezdjük az elején. Nora, biológia partnere Folt lesz, és így találkoznak először. Norát már ez elején aggasztja, hogy Folt szinte első látásra megtudja határozni a belső tulajdonságait, félelmeit és hogy aggasztóan körüllengi valami sötét aura. Persze a sztori bonyolódni fog, akció, új szereplők, nagy titkok. A főszereplők. Nora, vele nem igazán tudtam mit kezdeni. Voltak jó pillanatai de igazából nem voltam tőle elájulva egyáltalán. Kivetél ez alól a Folttal folytatott beszélgetései, azok közül voltak kifejezetten vicces jelenetei. Vee, mint Nora barátnője, volt jelen a könyvben. Ő is az a kotnyeleskedő, "mindenben benne vagyok " típus. Engem néhol idegesítettek a beszólásai de nem volt különösebben nagy gondom vele. És most jöjjön Folt. Direkt őt hagytam utoljára. Az egyik kisebb gondom vele, ( tudom nem lényeges de engem zavart.) a neve volt. Hogy lehet egy szereplőnek olyan nevet adni hogy Folt?. Nem lehetett volna valami normális nevet adni neki... na mindegy. Egyébként talán ő volt a könyv legjobb karaktere, őt szerettem. A legjobbak számomra a beszólásai voltak, nagyon illetek a karakteréhez a könyvben elsütött viccek. Mint például ez: " Mondd újra, hogy „provokálsz”. Olyan provokatív a szád, ahogy kimondod.,, (részlet). De persze sötét titkokat is rejteget. Biztosan rájöttetek már hogy a könyv természetfeletti szereplői angyalok, és a mi kedves Foltunk is egy bukott angyal. SPOILER! - Kiderül hogy Folt azzal a szándékkal férkőzött Nora közelébe, hogy majd a lány áldozata révén ő újra ember lehessen, mivel ezt Folt legfontosabb küldetése. De a szerelem lehetőségével nem számol, és beleszeret Norába. SPOILER VÉGE!. De emellett kapunk több titokzatos szereplőt is akiknek kilétére csak később derül fény. Összességében ez nem volt rossz könyv, úgyhogy akinek megtetszett annak ajánlom.
         3, Összesítés:
         - Pontozás: *** és fél csillag
         - Kedvenc Karakter: Folt
         - Kedvenc rész: a vidámparkos
         - Ami nem tetszett: egy pár karakterért nem voltam oda.

         4, Kedvenc idézeteim:

         - "Ne hibáztass érte! Mondd meg anyukádnak, hogy költözzetek beljebb. Mondd meg neki,  hogy van ez az új klub, úgy hívják, civilizáció, és nektek is csatlakoznotok kéne.,,

        – "Beismered, hogy szándékosan csinálod?
        – Mit?
        – Ezt… hogy provokálsz.
        – Mondd újra, hogy „provokálsz”.Olyan provokatív a szád, ahogy kimondod.,,

         - " – Az illatod is jó – mondta Folt.
         – Ezt hívják zuhanynak – Egyenesen előrebámultam. 
        Mikor nem válaszolt, oldalra fordultam. – Szappan. Sampon. Meleg víz. 
        – Meztelenül. Ismerem a dörgést. ,,



Forrás:
A kép forrása a Google.hu.
A fülszöveg forrása a Libri.hu.
Az idézet:
1. Becca Fitzpatrick: Csitt,csitt (54.oldal)
2. Becca Fitzpatrick: Csitt,csitt (32.oldal)
3. Becca Fitzpatrick: Csitt,csitt (63.oldal)

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásod moderálás után jelenik meg!

 

Könyvek Könyvmolyoknak Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template