2015. augusztus 18., kedd

John Green filmadaptációi, avagy mit várok az Alaska nyomábantól

0 megjegyzés

Sziasztok!

Újabb bejegyzést hozok nektek, ezúttal John Green könyveiről, 

és az azokból készült filmekről lesz szó, és hogy mit szeretnék látni

a következő  filmadaptációban

 

1.  Igen, mindannyian jól ismerjük John Green-t és a könyveit, bár általában mindenki a Csillagainkban a hibáról ismeri a nevét. Ami szerintem nagyon nagy baj, mivel szerintem nem mondható, hogy ez a könyve lenne a legjobb. Én eddig három könyvét olvastam: A Papírvárosokat, az Alaska nyomábant, és a Csillagainkban a hibát. A Katherine a köbönt pedig nemsokára szeretném elkezdeni. Saját benyomásom a könyveiről, hogy messze kiemelkednek a mai ifjúsági irodalomból, sőt én már elég nehezen sorolom az ifjúsági kategóriába is. Szerintem többek annál. Összehasonlítva más írókkal, magasan kiemelkedik a könyvei gondolatiságával, mondanivalójával és karaktereivel is. Mert mondjuk ki az őszintét, a mai ifjúsági írók, főleg a külföldiek, eléggé egy sémára írják a könyveiket. Szinte a sztorik és karakterek is ugyanazok. És mégis falják az emberek. Kérdezem én, hogy miért? Én már nagyon meguntam ezeket a könyveket, hogy mindig ugyanarról a béna lányról vagy nagyon bátor lányról és a hihetetlenül jóképű, és erős fiúról kell olvasnom. Nekem ezek a könyvek nem túl reálisak. És hát mondjuk, magyar írók terén meg áá. Itt se jobb a helyzet. Leiner Laura akit a fiatalok, gyerekek nagyon szeretnek, de én már ezekből a limonádé, aranyos sztorikból kinőttem. És ez nem sértés, azoknak akik szeretik ezeket a könyveket. Mert magyar íróhoz képest jó, és tényleg, arra tökéletes, hogy megszeress olvasni. De egy idő után több kell ennél. Nálam pedig John Green volt ez a több. Nyilván én is a Csillagainkban a hibát olvastam tőle először, aztán az Alaskát majd a Papírvárosokat, ami mondjuk ki őszintén, a kedvencemmé vált minden téren.

2015. augusztus 6., csütörtök

John Green: Papírvárosok

0 megjegyzés

Sziasztok! (SPOILERES)

Tudom, borzasztó régen írtam utoljára, és sajnálom is,

egyszerűen nem volt időm. Sajnálom tényleg.

de most visszatérek egy John Green könyvvel, a papírvárosokkal.


1, A történet: 
 Quentin Jacobsen egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart.
Egész éjszakás kalandjuk után új nap veszi kezdetét, s amikor Q megérkezik az iskolába, megtudja, hogy a mindig is enigmatikus Margo ezúttal valódi rejtéllyé lett. Hamarosan kiderül azonban, hogy vannak bizonyos nyomok, amelyek felderítése csak rá vár. Ezzel olyan csapongó kaland veszi kezdetét, amelynek során minél közelebb kerül, annál kevesebb tárul fel előtte a lányból, akiről azt hitte, jól ismeri.
A Printz-díjat elnyerő John Green azzal a ragyogó szellemességgel és izzó érzelmi őszinteséggel tér vissza, amely olvasók egy egész új generációját hozta lázba.
 

Könyvek Könyvmolyoknak Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template